Star Wars Macedonia

По повод излегувањето на седмата епизода од филмот Војна на ѕвездите (Star Wars), чија што премиера беше пред неколку дена, ви претставувам две варијации на знамето на Република Македонија, инспирирани токму од оваа најпозната филмска сага.Амблем на Галактичката империја (Emblem of the Galactic Empire):


Варијација на знамето на Република Македонија, со вметнат амблем на Галактичката империја:


Амблем на Бунтовничката алијанса (Emblem of the Rebel Alliance):


Варијација на знамето на Република Македонија, со вметнат амблем на Бунтовничката алијанса:


Автор: А.С.

Види и:

No comments: