Дан Фадил

„Dan Fadil: first light“ е графички роман работен со маслени бои и составен од вкупно 386 слики. Автор на ова специфично дело е хрватскиот уметник Томислав Кошта, а во екипата која стои зад проектот се вклучени и неколкумина Македонци.

 

Пред неполн месец проектот е поставен на Кикстартер и има уште девет дена да ја собере целата потребна сума за да биде успешен. Повеќе инфомации можете да најдете овде.

No comments: