Фиктивно знаме на фиктивна земја

Извесен ItsNotOgreYet од Русија, пред половина година, на мрежното место Reddit, објавил слика на фиктивното знаме на фиктивната земја, како што ја нарекува, Социјалистичка бивша југословенска Република Македонија (Flag of the Socialist Former Yugoslav Republic of Macedonia).Всушност знамето е идентично како она на Република Македонија, односно претставува негов редизајн, со таа разлика што наместо централниот златен диск има златна петокрака.

Извор на сликата:


Слична преработка на македонското знаме, во 2013 година, беше објавена на сајтот Окно, во статијата „За глумењето „нормалност“ или Потоп од лаги во библиската земја“:


Види и:

No comments: