Tuesday, December 22, 2015

„Смртоносно точниот“ пребарувач Ninja

Најпознатата веб страница во светот, Google, пред неколку месеци го обнови и осовремени својот дизајн.[1] За оваа промена, речиси сите се едногласни дека претставува позитивен чекор.

Google пред септември 2015:


Google сега:


Еволуцијата на Google:


Па сепак, доколку овој нов, минималистички Google веќе ви има здосадено, можеби е време, барем на кратко, да го замените со... Ninja, на прв поглед, претставува пандан на Google, или негова мрачна верзија, и, во склад со името кое го носи, се тврди дека овозможува „смртоносно точно пребарување“ (deadly accurate search).[2]

Резултати од пребарување со Ninja:


Всушност резултатите од пребарувањата преку Ninja, се овозможени од никој друг туку од Google, односно истиот претставува Google custom search, со значително лимитирани опции.

No comments: